Avokádový tataráček

Složení:
2 ks avokádo
2 ks limetka, z jedné vymačkáme šťávu a druhou nakrájíme na dílky k podávání
100 g dle návodu uvařené a proprané quinouy (my jsme dali tříbarevnou)
čerstvý koriandr nasekaný (cca 10 snítek) + čerstvý koriandr na ozdobení
1 ks středně velké červené cibule (nakrájené nadrobno)
sůl, pepř, lžíce olivového oleje
opečené tousty k podávání

Postup:
Avokáda oloupáme, přepůlíme, vyjmeme semena a dužninu nakrájíme na stejné malé kostičky. Dáme do mísy spolu s quinouou, nadrobno nakrájenou cibulí, nasekaným čerstvým koriandrem a limetkovou šťávou a vše promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme lžící olivového oleje a zamícháme. Servírujeme v malých úhledných kopečcích a doplníme snítkou tymiánu nebo petrželky a opečenou bagetkou.

Autor: Elixi

 

 

Alternativní produkty