Chlorella - vaříme v pohodlí domova

Sladkovodní řasa Chlorella obsahuje spoustu cenných látek. Mezi její nejvyšší přednosti patří vysoký obsah proteinů, vitamínů a její blahodárné detoxikační účinky na organismus. Řasu stačí smíchat s vodou, ovocnou či zeleninovou šťávou, ovšem nabízí se i mnoho zajímavých receptů k vyzkoušení. Přidává se do salátů, polévek či dresinků. I malé množství vykouzlí pokrmu příjemnou smaragdovou barvu.

Chlorella Pesto
Suroviny:
1 lžíce Chlorelly
1 lžíce citronové šťávy
¼ šálku piniových oříšků
2 šálky čerstvé bazalky
5 stroužků česneku
¼ šálku olivového oleje
½ šálku parmezánu

Postup:
Chlorellu spolu s česnekem, bazalkou a olivovým olejem rozmixujte. Pak přidejte piniové oříšky, parmezán a citronovou šťávu a opět promíchejte až vznikne hladká kaše.

Smaragdové bonbóny
Suroviny:
1 lžíce arašídového másla
1 šálek karobového prášku
½ šálku sezamových semínek
½ šálku Chlorella Bio
1 šálek medu

Postup:
V hrnci na mírném ohni rozehřejte arašídové máslo s medem, karobem, sezamovými semínky a Chlorellou. Pro zajímavější chuť můžete osladit lžící kokosového cukru. Míchejte tak dlouho, až se směs začne lesknout. Hmotu nechte vychladnout v lednici asi 2 hodiny. Nakrájejte na kostičky a bonbóny jsou hotové.

Zelená dobrota
Suroviny:
1 šálek jablečného džusu
2 lžičky citronové šťávy
½ prášku Chlorella
½ lžičky skořice

Postup:
Vše rozmixujte do hladké jablečné pěny. Pro větší osvěžení můžete použít led nebo dochutit lahodnou bio šťávou. Ozdobte ovocem.

Aquamole dip
Suroviny:
½ šálku tofu
1 stroužek česneku
2 lžičky sojové omáčky
1 kostka kuřecího bujonu
2 lžíce Chlorelly
2 lžíce jogurtu nebo majonézy
Na dochucení ½ lžičky medu, mletý pepř a sezamová semínka.

Postup:
Všechny ingredience rozmixujte. Skvěle chutná v tacos nebo s krekry.


Autor: Michaela Hynková