Čokoládový proteinový koláč

Složení:
1 ½ lžíce lněného semínka
3 lžíce vody
420 g cizrny (konzerva)
2 banány
¾ šálku bezlepkové mouky
½ šálku kokosového cukru
1 lžička skořice
½ lžičky vanilkového extraktu
½ lžičky jedlé sody
⅛ lžičky soli
¼ šálku konopných semínek
1 střední cuketa
¼ šálku čokoládových lupínek

Postup:
Předehřejte troubu na 180 ° C. Připravte si plech, vypodložte si ho pečícím papírem a dejte stranou.
V misce si rozmixujte lněné semínko s vodou a nechte 5 minut odležet.
Mezitím smíchejte cízrnu a banán do hladké směsi.
Ve velké misce rozmíchejte suché přísady, konoptná semínka, cuketu, čokoládové lupínky, cizrnové a lněné pyré.
Těsto vylijeme na plech a pečeme 24-30 minut. Hotový koláč před krájením nechte vychladnout, je to velmi důležité!
Nakrájejte do požadovaného tvaru a skladujte ve vzduchotěsné nádobě 2-3- dny.


Autor: Adriana Nagyová