K

Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Seřadit37 produktů
Kdo by neznal kakao? Ať už máte rádi lahodný teplý nápoj či jej přidáváte do vynikajících moučníků, kakao se v kuchyni zkrátka neztratí. Víte však, kde se kakao pěstuje, jak se sklízí či jaké známe druhy?
Kakao aneb co vše byste měli vědět
Kateřina Doul
Přemýšleli jste však někdy nad tím, že kakao může mít dokonce i příznivý vliv na naše zdraví? Záleží však na tom, jaké kakao konzumujete. Proto se v dnešním článku zaměříme na to, jak poznat kvalitní kakaový prášek.
Jak poznat kvalitní kakaový prášek?
Kateřina Doul
Zajímá vás, jaké látky to jsou či jak konkrétně prospívají našemu organismu?
Jak kakao prospívá našemu zdraví?
Kateřina Doul
Věděli jste, že kakao je surovina stará a známá už tisíce let? Kakao našemu tělu opravdu prospívá, a to zvláště díky nejvyššímu obsahu antioxidantů ze všech potravin. I proto je dobré zařadit chutné kakao do našeho jídelníčku.
Kakao a jeho nejčastější podoby
Kateřina Doul
Kakaové boby můžeme zakoupit loupané, neloupané nebo drcené, ve formě kakaového prášku, kakaové hmoty či kakaového másla. Proto vám v dnešním článku poradíme, jak je možné v kuchyni využít právě kakao.
Kakao - tipy pro přípravu a vaření
Rozhodli jste se, že připravíte výtečný kakaový dezert či máte chuť na šálek sladkého kakaa? Když zamíříte do obchodu, sáhnete po první krabičce kakaa nebo si pečlivě pročítáte složení? Možná vás překvapí, že není kakao jako kakao.
Proč nekupovat levné kakao?
Kateřina Doul
Theobroma cacao neboli kakaovník pravý znamená v překladu potrava bohů. Kakaovník však neplodí jen chutné plody, které slouží především pro výrobu chutné čokolády. Kakaové boby jsou rovněž zdraví prospěšné.
Co jsou a k čemu slouží kakaové boby?
Kateřina Doul
Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku. Kakaovník je stále zelený strom původně pocházející z oblasti mezi Kolumbií a Venezuelou. První důkazy o výskytu kakaa jsou už okolo 1000 let před naším letopočtem.
Kakaové boby: Superpotravina, která zvyšuje energii a spaluje tuk
Kateřina Doul
V syrové podobě jsou kakaové boby bohaté na důležité a zdraví prospěšné látky, které se bohužel tepelnou úpravou ztratí. Právě proto je dobré kakaové boby konzumovat syrové, a to loupané, neloupané či drcené.
Výhody kakaových bobů
Kateřina Doul