Kakao

Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Seřadit8 produktů
Kdo by neznal kakao? Ať už máte rádi lahodný teplý nápoj či jej přidáváte do vynikajících moučníků, kakao se v kuchyni zkrátka neztratí. Víte však, kde se kakao pěstuje, jak se sklízí či jaké známe druhy?
Kakao aneb co vše byste měli vědět
Kateřina Doul
Přemýšleli jste však někdy nad tím, že kakao může mít dokonce i příznivý vliv na naše zdraví? Záleží však na tom, jaké kakao konzumujete. Proto se v dnešním článku zaměříme na to, jak poznat kvalitní kakaový prášek.
Jak poznat kvalitní kakaový prášek?
Kateřina Doul
Zajímá vás, jaké látky to jsou či jak konkrétně prospívají našemu organismu?
Jak kakao prospívá našemu zdraví?
Kateřina Doul
Věděli jste, že kakao je surovina stará a známá už tisíce let? Kakao našemu tělu opravdu prospívá, a to zvláště díky nejvyššímu obsahu antioxidantů ze všech potravin. I proto je dobré zařadit chutné kakao do našeho jídelníčku.
Kakao a jeho nejčastější podoby
Kateřina Doul
Kakaové boby můžeme zakoupit loupané, neloupané nebo drcené, ve formě kakaového prášku, kakaové hmoty či kakaového másla. Proto vám v dnešním článku poradíme, jak je možné v kuchyni využít právě kakao.
Kakao - tipy pro přípravu a vaření
Rozhodli jste se, že připravíte výtečný kakaový dezert či máte chuť na šálek sladkého kakaa? Když zamíříte do obchodu, sáhnete po první krabičce kakaa nebo si pečlivě pročítáte složení? Možná vás překvapí, že není kakao jako kakao.
Proč nekupovat levné kakao?
Kateřina Doul
Kakao bylo objeveno zhruba před 2000 lety a využívalo se převážně pro své léčivé účinky. Inkové ho nazývali nápoj bohů. Do Evropy se dostalo díky Španělům až ve středověku.
Kakao jako lék a afrodiziakum
Michaela Hynková
Už jste vyzkoušeli nepražené kakao? Ne? Tak právě teď, je ten nejlepší čas.
Proč je nepražené kakao lepší než pražené?
Šárka Stuchlíková
10.11.2015