Kakaové boby

Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Seřadit5 produktů
Theobroma cacao neboli kakaovník pravý znamená v překladu potrava bohů. Kakaovník však neplodí jen chutné plody, které slouží především pro výrobu chutné čokolády. Kakaové boby jsou rovněž zdraví prospěšné.
Co jsou a k čemu slouží kakaové boby?
Kateřina Doul
Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku. Kakaovník je stále zelený strom původně pocházející z oblasti mezi Kolumbií a Venezuelou. První důkazy o výskytu kakaa jsou už okolo 1000 let před naším letopočtem.
Kakaové boby: Superpotravina, která zvyšuje energii a spaluje tuk
Kateřina Doul
V syrové podobě jsou kakaové boby bohaté na důležité a zdraví prospěšné látky, které se bohužel tepelnou úpravou ztratí. Právě proto je dobré kakaové boby konzumovat syrové, a to loupané, neloupané či drcené.
Výhody kakaových bobů
Kateřina Doul
Kakaovník, jehož plody se podobají lusku, je stále zelený strom dorůstající až do 15 metrů. Z botanického hlediska existuje asi dvacet druhů kakaovníků, z hospodářského hlediska mají ovšem význam pouze dva druhy – Criollo a Forastero.
Jak kakaové boby chutnají?
Kateřina Doul
Z jednoho kakaovníku se za rok sklidí přibližně 20 – 30 plodů, přičemž v jednom plodu se nachází okolo 20 – 50 semen neboli kakaových bobů. Zajímá vás, jak lze kakaové boby zpracovat?
Jak kakaové boby použít?
Kateřina Doul