Ostružinový chia džem

Ingredience:
1 hrnek ostružin
1 středně velká nektarinka nebo broskev
1 ½ lžíce medu
2 PL chia semínek

Postup:
Čerstvé ostružiny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kaši. Broskev nebo nektarinku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do malého hrnce a na mírný oheň. Vaříme až se nám ovoce úplně nerozpadne. Postupně přidáme 1-2 lžíce medu a citronovou šťávu. Poté přidejte chia semínka a důkladně promíchejte. Odstraňte z tepla a nechte odstát asi 5 minut, aby zhustnul. Džem uchovejte ve vzduchotěsné nádobě a dejte do chladu. Džem v lednici vydrží po dobu 2 týdnů. Tento rychle hotový a především zdravý ostružinový džem pak mažeme na chleba či na palačinky, výborný je ale také například s bílým jogurtem nebo s vanilkovou zmrzlinou. Přejeme dobrou chuť!

Autor: Adriána Nagyová