Pro všechny milovníky čokolády

 

Milujete čokoládu a nikdy byste ji za nic nevyměnili? Ochutnali jste již někdy i čokoládu, která se honosí názvem raw čokoláda? Pokud ne, tak tento článek je určen právě pro vás! Udělejte si pohodlí a pozorně čtěte!

Čokoláda patří asi k nejoblíbenějším pochutinám všech lidí ve světě. Pokud si koupíte nebo vyrobíte pravou čokoládu z nepraženého kakaa, nejenže si pochutnáte, povzbudíte své smysly, ale také obohatíte své tělo mnoha důležitými látkami, jako jsou např. antioxidanty, minerály či vitamíny. Základem raw čokolády je, že se vyrábí ze surových nepražených kakaových bobů. Pravá čokoláda zda nepražené kakao jsou pravé pokrmy bohů.

Pokud se vám již nyní sbíhají sliny na výbornou a kvalitní čokoládu, tak pokračujte ve čtení dále. Dostali jste chuť vyrobit si vlastní domácí raw čokoládu, jen nevíte, jaké ingredience budete potřebovat? Nabízíme vám tip na výrobu domácí raw čokolády.

Nejdůležitější jsou ty správné ingredience.


Co tedy potřebujete k výrobě domácí raw čokolády?

- karob / náhrada za kakao
- raw kakaový prášek - nepražené kakao
- raw agávový sirup nebo nějaké jiné raw sladidla
- trochu studené vody
- kokosový olej
- nasekané mandle nebo lískové oříšky
- nasekané kakaové boby

V misce ponořené do horké vody necháme pomalu rozpustit kokosový olej do tekuté a čiré konzistence. Přidáme raw agávový sirup nebo raw sladidlo a pořádně promícháme. Postupně přidáváme nepražené kakao a metličkou mícháme tak, aby nám zmizely všechny hrudky a dostali jsme krásné jemnou a lesklou čokoládu. Pak pomalu přidáme kakaové máslo a lehce promícháme. Nakonec vsypeme mandle a kakaové boby. Také můžeme přidat např. skořici, sušené ovoce nebo vanilku, fantazii se opravdu meze nekladou. Čokoládu dáme do mrazáku, do půlhodinky nám ztuhne a je hotová. Skladujeme ji v lednici nebo v mrazáku.

Takto si "vykouzlíte" zdravou raw čokoládu, kterou je třeba alespoň jednou za den zásobovat naše tělo. Ale protože raw čokoláda je aromatická, lahodná, sladká, kakaová a rozplývá se na jazyku, tak naše mlsné jazýčky jí určitě nebudou moci odolat. Přeji všem milovníkům raw čokolády dobrou chuť!

 


Autor: Mgr. Beáta Rampáková

Alternativní produkty