RAW perníčky

Budete potřebovat na těsto:
1 hrnek mandlí
1/4 hrnku rozinek
1/2 hrnku kešu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky zázvoru
1/8 nového koření
1/4 lžičky vanilkového extraktu
špetka soli

Jak na to:
Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte dokud nevznikne lepkavé těsto – to by mělo trvat asi minutu nebo dvě. Těsto zabalte do pečícího papíru a dejte do ledničky na 40 až 60 minut.

Mezitím, co těsto necháte odpočívat v lednici, si připravte polevu.

Na kokosovo-vanilkovou polevu budete potřebovat:
1/2 hrnku kokosového másla
2 lžičky javorového sirupu
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Jak na to:
Vše vložte do misky a ručním mixérem míchejte asi minutu až bude mít směs požadovadou konzistenci. Polevu nechte při pokojové teplotě.

Těsto vyndejte z lednice, dejte na pečící papír a přikryjte dalším kusem papíru. Těsto vyválejte a pomocí klasických vykrajovátek na perníčky vykrájejte do požadovaných tvarů.

Perníčky ozdobte polevou, sušenými goji plody, chia semínky, oříšky, semínky, rozinkami nebo dalšími oblíbenými raw potravinami.

Perníčky uchovávejte v lednici ve vzduchotěsném obalu. Takto uložené Vám vydrží až 2 týdny.

 

Zdroj: http://vegukate.com/post.php?s=2014-12-12-raw-gingerbread-cookies

Autor: Denisa Procházková