Resveratrol: jak předcházet stárnutí

Resveratrol je silný přírodní antioxidant neutralizující volné radikály, které zapříčiňují stárnutí. Připisují se mu léčebné účinky na řadu onemocnění. Nachází se ve vinné révě, arašídech, borůvkách, brusinkách, červeném rybízu, luštěninách, sojových bobech, granátovém jablku a některých dalších druzích ovoce a zeleniny. Křídlatka japonská je rostlina, která ho obsahuje nejvíce. Velké množství je také ve slupkách červených hroznů.

Říká se, že Resveratrol je zodpovědný za nízkou míru srdečních chorob u francouzské populace,  díky oblíbené konzumaci červeného vína. Špatné stravovací návyky vedou často k mrtvici, srdečnímu infarktu vysokému krevnímu tlaku a cholesterolu. Kdo nechce popíjet víno, ten si může dopřát Resveratrol pojídáním hroznů a pitím hroznové šťávy nebo si zakoupit doplněk stravy Resveratrol v tabletách, který je k dostání na www.elixi.cz spolu s dalším zdravými potravinami.

Jak Resveratrol funguje:
Přírodní látka Resveratrol chrání DNA v buňce. Je to silný antioxidant, který může zabránit poškození buněk způsobené volnými radikály. Ty vznikají například ze znečištěného prostředí a působením slunečního záření, což může vést k rakovině a stárnutí.

Účinky Resveratrolu:
Resveratrol má mnoho zdravotních výhod, chrání srdce a oběhový systém, snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá eliminovat růst zhoubných nádorů, má vliv na redukci hmotnosti, zabraňuje vzniku cukrovky, působí protizánětlivě a zlepšuje imunitní systém. Říká se, že jako antioxidant eliminuje některé druhy rakoviny a Alzheimerovu chorobu. Nicméně vědecké výzkumy se stále zabývají hledáním jeho dalších blahodárných účinků. Přestože vedlejší účinky Resveratrolu nebyly přímo prokázány, jeho užívání by se měli vyvarovat lidé, kteří mají problémy s krví, děti, těhotné a kojící ženy.

Autor: Michaela Hynková

Alternativní produkty