Úžasná RAW čokoláda

Suroviny (cca 3 tabulky čokolády):
1 a půl lžíce karobu
1 a půl lžíce kakaa
1 lžíce nasekaných kakaových bobů
hrst nasekaných mandlí, lískových oříšků nebo kokosu
3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce agáve či jiného sladidla


Postup:
Na slunci (nebo v keramické misce ponořené do horké vody) necháme pomalu rozpustit kokosový olej do tekuté a čiré konzistence. Přidáme sladidlo a pořádně promícháme. Postupně přidáváme i ostatní sypké ingredience a metličkou mícháme tak, aby nám zmizely všechny hrudky a dostali jsme krásně jemnou a lesklou čokoládu. Nakonec vsypeme mandle, kakaové boby a lehce zamícháme. Dále můžeme přidat skořici, góji, vanilku nebo sušené ovoce, zkrátka necháme volnost naší fantazii a dáme čokoládu do mrazáku. Do půl hodinky ji máte tuhou a hotovou. Skladujeme v ledničce nebo v mrazáku).

Autor: Patricie Pátková